martes, 13 de mayo de 2008

Policia autonòmica a Formentera (Carta al director)

En aquestos anys en política he viscut coses sorprenents i una d’elles sense dubte es el cas de la creació de la policia autonòmica. Es increïble i difícil d’explicar a la gent que accions o propostes en positiu (que son les que sempre he intentat presentar) com es la implantació de la policia autonòmica a les diferents Illes i preferentment o començant per Formentera sigui tractada d’una manera despectiva, infravalorant-la i finalment quan toca votar-la al Parlament s’hi voti en contra (acció que els propis grups parlamentaris que donen suport al Govern consideren contraproduent) .

Es veritat que abans de la seva implantació i desenvolupament real hi ha que planificar i estudiar detingudament la seva posada en marxa i sobretot quin tipus de policia volem, tot articulat en un pla estratègic que ha d’elaborar el Govern Balear.

Ara explicaré per que es d’estranya la política; en total he fet en aquesta legislatura quatre iniciatives (una proposta oral a la Comissió d’Assumptes Institucionals el 10 d’octubre de 2007, una carta adreçada a la Consellera el dia 11 d’octubre, una proposta de resolució el 8 de novembre i una esmena a una moció de seguretat ciutadana el passat 17 de març de 2008) per intentar que un lloc com Formentera, on es més necessari que a altres indrets, es comenci la implantació de la policia autonòmica. A aquesta illa no hi ha policia nacional, hi ha dèficit perpetu de guàrdia civil i la policia local està baix mínims.

Crec sincerament que els efectes (positius estic segur) de la seva implantació serien immediats i tot d’una es podria perfeccionar el seu funcionament i seguidament implantar la policia per les altres Illes.

Idò bé, les quatre iniciatives presentades es van rebutjar i immediatament després del quart rebuig, el passat 7 d’abril i com que la idea, estic convençut que era bona, la Conselleria va anunciar a Formentera que la implantació de la policia autonòmica començaria per la nostra illa.

Realment ho agraeixó, però al tanto, aquesta implantació no serà mitjançant el pla pilot d’en Pep Mayans, serà amb una implantació diferent com va voler remarcar la Consellera, suposo que per marcar distàncies.

Per això que importa! El que realment importa i el que realment vol la gent es que hi hagi policia al carrer i que hi hagi i es respiri la sensació de seguretat pels residents i pels qui ens visiten.

Estic segur que la gent es dona compte de les situacions esperpèntiques que solen fer els polítics, però lo més important es que, encara que no sapiguem quan, tindrem policia autonòmica en primer lloc a Formentera i es igual si la foto sa la fan uns o els altres. Formentera ha d’anar sempre progressant per damunt dels colors polítics i estic segur que així serà.

No hay comentarios: